8.2.06

Wendy vs. Internet

Rozhodl jsem se udělat rozsáhlý internetový průzkum a najít všechny dostupné informace o fenoménu Wendy. Metoda spočívala v tom, že jsem jméno naší bohyně napsal do všemožných vyhledávačů a poté zkoumal výsledky. O ně se s vámi samozřejmě podělím.

Začal jsem svou domovskou stránkou IMDB - zjistil jsem, že v roce 1967 byl v Kanadě natočen film s názvem Wendy, dnes však bohužel již naprosto zapomenutý. Z dalších filmů jmenujme například dánský snímek Můj miláček ráže 6,65 (v originále Dear Wendy), k němuž scénář napsal Lars von Trier.
Jméno Wendy (upozorňuju že bez příjmení) užívá několik hereček, ani jedna však nestojí za řeč. Čeká se tedy na naši bohyni, až jej celosvětově proslaví. Uživatelku ČSFD používající nick Wendy najdete tady.

Podobně je to i s hudebními kapelami - několik se jich jmenuje Wendy, ale žádná neslaví valné úspěchy.
Písničkář Jesse Malin zato složil píseň Wendy, kterou najdete na jeho druhém albu. Stejný název pro jednu ze svých skladeb použili i slavní Beach Boys.

Má oblíbená Wikipedia říká, že Wendy je častá zkrácenina Gwendollyn (což ale v případě naší bohyně není pravda). Výsledků vyhledávání je víc, nejvíce mě zaujalo, že Wendy's je řetězec restaurací ve Spojených státech, který je proslavený díky chili jídlům a mléčným dezertům.

Ostudu svému jménu dělá účastnice reality show VyVolení Wendy Zapletalová (ve skutečnosti Václava), ta ale užíváním tohoto jména chtěla dosáhnout božského postavení, což se jí samozřejmě nemohlo podařit. Božství nespočívá ve jméně.

Doménu wendy.cz má tu čest užívat společnost zabývající se tiskem. Tyto stránky jsou zase věnovány pětiletému králíkovi z Prahy se jménem Wendy. Další překvapivá informace je, že Wendy je i typ dvěří. A tady se zase pod záštitou Wendina jména štrikuje.

To je asi všechno, co jsem chtěl říct. Výpovědní hodnota je samozřejmě nulová, ale je celkem zajímavé pozorovat, kde všude se s božským jménem Wendy můžeme setkat.

Komentáře (5):

4:47 odp., Blogger Jancll napsal...

Vypovedni hodnota naprosto dobra. Me se to libilo, aspon vidime, kolik lidi bere bozi jmeno nadarmo.

 
4:49 odp., Blogger Jancll napsal...

Taky jsem si dal vyhledat wendy v obrazcich na googlu. A zdesil jsem se a fakt moc lekl. Treba ta fetacka, co spachala sebevrazdu, fuuuj.

 
4:50 odp., Blogger Mejla napsal...

No prave. Vsichni ho pouzivaji, aby se zviditelnili a propagovali sve produkty. Ale to se deje porad - napadaji me treba Mozartovy koule a tak...

 
4:50 odp., Blogger Jancll napsal...

Nebo Mozartovy parni valce.

 
4:52 odp., Blogger Mejla napsal...

Jo? Ja jsem zase nasel par pornoserveru s Wendy. Ale na ty jsem radsi odkazy nedaval. Ty holky mely k bozstvi hodne daleko.

 

Poslat komentář

<< Home